Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-18

  • Jelle van der Hoek, Leeuwarden. Afgegeven: 8-1-1906

Met zijn vrouw in het voorspan van de motorfiets was Klaas Wiersma een gemotoriseerde pionier op de wegen in midden Friesland.
[Op de website Historie Irnsum wordt als kenteken B-18 vermeld. Dat lijkt inderdaad ook op deze foto te staan. Mogelijk heeft Wiersma (zie ook B-52) de motor met voorspan gekocht van Jelle van der Hoek uit Leeuwarden of was dat een klant van hem.]

(fotonr: 2989. Bron: Website "Historie Irnsum")

trefwoorden bij foto 2989 toevoegen


Nieuwsblad van Friesland: Hepkema’s krant van 31 juli 1907:

In ons blad van Zaterdag j.l. komt een bericht voor van Huizum als zou de stoomfiets B18, onder Wirdum in volle vaart en zonder waarschuwing het rijtuig van den heer Palsma van Oosterlittens zijn voorbij gereden, waardoor de bespanning etc. in de sloot terecht kwam. De Heer vd. Hoek te Leeuwarden, eigenaar van stoomfiets B18 deelde ons mede, dien dag op een geheel ander oord te zijn geweest met zijn stoomfiets waarvoor hij voldoende bewijzen heeft. Het is onmogelijk zegt hij, dat het stoomfiets B 18 is geweest.

(08-11-2012)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.