Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-17452

  • Gerben van der Veen, Oudemirdum, gemeente Gaasterland. Afgegeven: 8-4-1932

Foto fan myn pake; Gerben v/d Veen mei in frachtauto mei kenteken B 17452. De foto is in famyljefoto en hy is makke yn Aldemardum +/- 1940??

(fotonr: 4593. Bron: Rommert van der Veen)

trefwoorden bij foto 4593 toevoegen

Identiteitsbewijs, foar benzine en oalje.

(fotonr: 4606. Bron: Rommert van der Veen, Aldemardum)

trefwoorden bij foto 4606 toevoegen

Op de foto Gosse v/d Veen mei de Renauld út de jierren 40. De auto wie troch de foarige eigner yn 'e haven fan de Lemmer riden sadat de Dútsers de auto net te pakken krigen. Nei de oarloch is de auto opknapt en troch Gosse kocht. Gosse van der Veen hat it nûmer fan syn heit Gerben van der Veen krigen. Gerben wie molkrider. Gosse wie ek molkrider, 43 jier lang. Tusken de molkritten troch wie der ek noch tiid om ris in ritsje earappels of biten te dwaan. Ek waard der wol mei tsiis fan 't fabryk fan Balk of Sleat nei de trein yn 't Hearrenfean riden.

(fotonr: 1224. Bron: Rommert v/d Veen, soan fan Gosse)
Trefwoorden - Renault - vrachtauto
trefwoorden bij foto 1224 toevoegen

Op dizze foto stiet Gosse mei de Renauld. Dit wie syn lêste rit (1958) nei it fabryk fan Sleat. Letter noch nei de fabryken fan Balk en Warkum.

(fotonr: 1231. Bron: Rommert van der Veen)
Trefwoorden - aanhanger - melkbussen - melkfabriek - Renault - Sloten - vrachtauto
trefwoorden bij foto 1231 toevoegen


fotonr.:4593 de op deze foto afgebeelde vrachtwagen is een Bedford uit 1932.

Auke Hut (03-08-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.