Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-17126

  • N.V. Motorenwalsenbedrijf; Gebroeders Werkhoven, Witmarsum, gemeente Wonseradeel. Afgegeven: 23-12-1931

Mijn vader P.R.Kuipers is in zijn jonge jaren werkzaam geweest bij Gebr. Werkhoven te Witmarsum.
Na de 2e wereldoorlog werd mijn vader zelfstandig garagehouder op de Groningerstraatweg te Leeuwarden.
Op deze foto staat een bedrijfswagen van genoemd bedrijf, helaas zonder zichtbaar kenteken. Deze foto is gemaakt in februari 1933. Mijn vader staat uiterst rechts.

(fotonr: 1923. Bron: René Kuipers)

trefwoorden bij foto 1923 toevoegen


Ook mijn vader heeft er gewerkt als walsmachinist Ik bezit nog brief waarin hij in 1929 wegens beeidiging van werkzaamheden wordt bedankt. Rond 1930 werkte hij aan verharding van de weg Zwolle Apeldoorn. Helaas weet ik niet of Werkhoven dat toen ook deed. De Firma Werhoven had blijkbaar altijd Ford auto's in dienst. Mijn vader reed op Ford TT 1924 hier ook aanwezig op de site. De auto op foto 1923 is een A Ford dilevery Bestel rond 1930.

jan de Vries (21-12-2008)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.