Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-17090

  • Paulus Beimers, Oudebildtdijk, gemeente Het Bild. Afgegeven: 3-12-1931

Sigarenmagazijn van Sybren Ykema, Van Harenstraat 76, St.-Annaparochie. 1928

(fotonr: 307. Bron: Bildts Dokumintasysintrum)

trefwoorden bij foto 307 toevoegen


De auto op foto 307 is van mijn vader. Hij had met zijn broer en vader G.J. Beimers een fouragehandel aan de Oudebildtdijk. Ook het nummer B-9524 hoort daarbij. Er is nog een auto met een B-nummer maar het is moeilijk waar te nemen, zoiets als 05205. Het was een dumpauto van het Amerikaanse leger, een Studebaker, maar het nummer is niet te achterhalen.

Anne Dirk Beimers (04-05-2007)


Het nummer B-35295 is van de Studebaker.

A.D. Beimers (famadbeimershome.nl) (26-12-2007)


fotonr.:de afgebeelde truck is een Commer afgifte nummerbewijs komt overeen met het vermoedelijke bouwjaar. De truck lijkt mij jonger als het bij de foto vermelde jaartal.

Auke Hut (27-01-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.