Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-17083

  • Cornelis Bergsma, Pingjum, gemeente Wonseradeel. Afgegeven: 1-12-1931

De foto is vermoedelijk van 1951 en gemaakt in Pingjum.
V.l.n.r. de dames Doutsen Borger, Ge Bergsma, Anne Bergsma, Lieuwkje Vriesema, Geertje Bergsma, Richt Steensma, Baukje Karsten, Hotske Wijnalda. Dan melkboer Cees Bergsma en achter de heg de jongens Douwe Bergsma en Piet Mulder.

(fotonr: 1166. Bron: Sjoerd Vriesema, Sneek)
Trefwoorden - motorbakfiets
trefwoorden bij foto 1166 toevoegen

Melkboer C.Bergsma in Pingjum op de Kamp. De klandizie bestaat uit: "Romke' Jet" (Tijsma), ... , ... , Reintje Buwalda-Dijkstra, ... .

(fotonr: 1171. Bron: Sjoerd Vriesema, Sneek)
Trefwoorden - motorbakfiets
trefwoorden bij foto 1171 toevoegen


Cees Bergsma was de laatste zelfstandige melkboer van Pingjum. De foto met de 5 dames is op de Kamp genomen en de andere vlakbij zijn bedrijf in de Kerkstraat. Cees kondigde zijn aanwezigheid aan met een toeter waarna de dames zich met pannen en pantoffels, klompen of schoenen bij hem meldden voor melkproducten of eieren. Beide foto's zijn begin jaren '50 gemaakt. Cees heeft in de jaren '60 zijn laatste ronde gedaan. Hij kende alle dames en dat was wederzijds.... Op de bovenste foto staan vlnr.: Douwe Bergsma, Doutzen Borger, Gé Bergsma, Anne Bergsma de vrouw van Cees, Lieuwkje Vriesema, Geertje Bergsma, Richt Steensma, Baukje Karsten, Hotske Wijnalda en "de baas sels: Cees Bergsma. Op de onderste foto staan v.l.n.r.: Cees Bergsma, Geertje Tijsma, Akke de Boer of Aukje Dokter, Pietje Koopmans, Reintsje Buwalda en Tryntsje Brouwer. Na B17083 volgde een klein vrachtautootje RS-98-27 en tot zijn afscheid sútelde hij met een VW bus UV-49-34. Maar toen zat de melk al in flessen!

Sjoerd Vriesema (07-02-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.