Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-17064

  • Jorke Odolphi, Midlum, gemeente Franekeradeel. Afgegeven: 26-11-1931

De man op foto is Jorke Odolphi, begonnen als broodbezorger in 1928. Hij heeft in 1931 eerst een T-Ford aangeschaft. Daarna heeft hij een Renault, een Wanderer, een Ford Anglia, een Volkswagen Kever en een Deux Cheveau (Lelijke Eend) gehad voor de bezorging. Voor de oorlog zag ik als kleine jongen Jorke 2 x in de week bij ons aan de Voorrijp onder Wijnaldum langs komen. Hij kreeg brood geleverd bij de bakker in Midlum, ging dan via Herbaijum naar Franeker, waar banket werd ingekocht en via Getswerderzijl, Voorrijp en Wijnaldum weer richting Midlum. Een grote ventroute! Tijdens de oorlogsjaren was de Renault verstopt voor de Duitsers en van de wielen ontdaan! Toen werd brood bezorgd met de bakfiets en een hond er voor! In de jaren ‘60 is Jorke Odolphi gestopt met broodbezorging en is hij als onderhoudsmonteur bij de L.P.F. in Franeker gaan werken tot aan zijn pensioen. Op de foto met de Renault (omstreeks 1938/39) zitten zijn 2 oudste dochters, Wies en Henny, op de “kisten” waarin de bakkerswaren zaten. Wat ik toen nog niet wist, was dat Jorke later mijn schoonvader zou worden! Deze foto is gemaakt in Midlum voor het huis van Odolphi.

(fotonr: 895. Bron: Piet Kramer)

trefwoorden bij foto 895 toevoegen


Leuke foto van Pake en Wies en Hennie met eerste auto ,het nummerbord heeft Dirk nog geloof ik. Grt. PA.

edwin.odolph (06-01-2015)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.