Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-1654

  • B. Visser, Leeuwarden (Gedempte Keizersgracht 14). (Afgegeven tussen 1 mei 1916 en 1 april 1917.)

Een foto van een auto met dit kenteken heb ik helaas niet, maar wel een foto van het originele kentekenbewijs dat in mijn bezit is.
Mijn vader, Boele Visser (1897-1980) was de bezitter van dit kenteken. Ook had hij het kenteken B-23419. Hier heb ik wel een foto van, een AERO (een Tsjechische auto) met dit nummer.
Mijn vader is al vrij vroeg een garagebedrijf voor eigen rekening begonnen op de Harlingerstraatweg. Eind dertiger jaren liet hij een garage bouwen aan Zaailand 82 op de plaats waar een horecabedrijf was gevestigd. In 1956 heeft hij zijn bedrijf gestaakt.
Toen mijn vader stopte was ik twaalf jaar.
Ik herinner mij de monteurs Jo Wielinga en Jan de Haan. Ook Roel Westerterp, een zeer aimabel man was vaak bij ons te vinden.
Ook herinner ik mij een prachtige kleine rode Mercedes met linnen kap, eigendom van dhr. Vos, leraar aan de RHBS, welke auto voornamelijk in de stalling stond.

(fotonr: 1881. Bron: Henk Visser)

trefwoorden bij foto 1881 toevoegen

(fotonr: 1882. Bron: Henk Visser)

trefwoorden bij foto 1882 toevoegen

(fotonr: 1883. Bron: Henk Visser)

trefwoorden bij foto 1883 toevoegen

Een nog niet uitgeschreven rekening van Garage Visser, Zaailand 82, Leeuwarden.

(fotonr: 1889. Bron: Henk Visser)

trefwoorden bij foto 1889 toevoegen


Mijn vader Jurjen Visser had het vaak over omke Boele die een broer van zijn was Bernardus Jurjen Visser.

Bernard Visser (04-01-2018)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.