Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-16513

  • Johannes Slump, Sneek (Tweede Oppenhuizerdwarsstraat 3). Afgegeven: 14-7-1931

De wagen van Joh. Slump & zonen staat geparkeerd voor het station in Sneek.
De dienst reed via Heerenveen, Wolvega, Steenwijk, Meppel, Staphorst.

(fotonr: 1181. Bron: Sjoerd Vriesema, Sneek)

trefwoorden bij foto 1181 toevoegen

De Willys Six trekker uit 1934 met oplegger van Joh.Slump&Zn. Dit bedrijf reed een dagelijkse bodedienst tussen Sneek en Zwolle. De combinatie is geparkeerd op de Jousterkade in Sneek voor de toenmalige steenhouwerij van Hofstra. Naast de trekker de tramrails van de NTM tramverbinding Joure Sneek. Duidelijk is te zien dat er maar weinig ruimte was tussen de stoep en de rails om elkaar te passeren. Daarom werd eind jaren dertig de rijbaan van de Jousterkade breder en de stoep smaller gemaakt, ook werden de bruggen aangepast om het steeds drukker wordende verkeer beter te laten doorstromen. Foto komt uit de privécollectie van Wicher Slump.

(fotonr: 4967. Bron: Feike Damstra)

trefwoorden bij foto 4967 toevoegen


De vrachtwagen van de Gebroeders Slump staat niet geparkeerd voor het station maar op de Oude Koemarkt in Sneek. Hier was Douma's carrosserie en aanhangwagenfabriek gevestigd. De aanhanger zal daar waarschijnlijk zijn gemaakt. Later zat de DRACO in dit pand. Afkorting van Douwe Rijpkema Aanhanger Constructies. Dit is nog steeds een bekende fabriek van opleggers en aanhangers. Na de DRACO was Schildersbedrijf Vriesia hier gevestigd en nu is het een bedrijvencomplex. Ook zou ik graag willen weten waar de letters LvdK voor staan op het portier.

Feike Damstra (feike.damstrawanadoo.nl) (23-08-2007)


De trekker van deze combinatie is een Willy's Six. De letters LvdK staan vermoedelijk voor de opdrachtgever van deze transporteur.

L. van Telgen (26-08-2007)


De Willys truck op de bovenste foto is een andere truck als de Willys op de onderste foto.
Zie, dubbellucht op de achteras. steun van de spiegel, plaats van de nummerplaat op de voor bumper en L v d K.

Auke Hut (28-08-2017)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.