Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-15888

  • Bernard Hofstee, Wolvega, gemeente Weststellingwerf. Afgegeven: 11-2-1931 (Duplicaat 9 juni 1936)
  • Bernard Hofstee, Wolvega, gemeente Weststellingwerf. Afgegeven: 9-6-1936 (Duplicaat)

De personen op deze foto zijn van links naar rechts Martje van der Veer-Schutter en Sjoerd van der Veer. De derde persoon is mij onbekend. Sjoerd van der Veer (1886-1963) was een broer van mijn pake. De onbekende persoon zal bezitter van de auto zijn geweest en de foto is waarschijnlijk gemaakt door haar echtgenoot. Ik weet niet in wat voor hoedanigheid zij de fam. Van der Veer kenden.

(fotonr: 2165. Bron: Geert van der Veer, Drachten)

trefwoorden bij foto 2165 toevoegen

Op deze foto staan dezelfde personen nu in een andere volgorde.

(fotonr: 2166. Bron: Geert van der Veer, Drachten)

trefwoorden bij foto 2166 toevoegen


Bernard Hofstee was mijn opa! Hij heeft jaren samen met zijn vrouw (Hiltje Oosterbaan) een vishandel aan de Eikenlaan in Wolvega gehad. In 1998 is hij op 89-jarige leeftijd overleden.

Tonny Reinders, Heerenveen (06-08-2007)


De auto is een Tsjechische Aero Minor, die na de oorlog vrij populair was in Nederland. In dit geval een combi met wel een zijruitje voor de medepassagiers, hoewel nauwelijks zichtbaar.

Th. Zandbergen (25-08-2008)


De derde persoon op de foto is Hiltje Hofstee-Oosterbaan, vrouw van Bernhard Hofstee, mijn grootouders.

Tonny Reinders (20-07-2009)


Navraag bij mijn moeder: Geert van der Veer en Bernhard Hofstee, de eigenaar van de auto, hebben samen in het sanatorium in Appelscha gelegen.

Tonny Reinders (20-07-2009)


Ben mijn foto's aan het rubriceren en kwam de auto weer tegen. Heb hierbij een kanttekening gemaakt.

Bij de laatste opmerking staat de naam Geert van der Veer, dat moet volgens mij de naam van Sjoerd van der Veer zijn. Ik weet nl. uit verhalen dat Sjoerd nogal ziek is geweest en het zou zomaar kunnen zijn dat dit TBC was. Zijn broer Geert van der Veer, waar ik naar vernoemd ben, heeft dit niet gehad.

Met vriendelijke groet, Geert van der Veer

Geert van der Veer (16-11-2017)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.