Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-14760

  • Auke Hoekstra, St. Annaparochie, gemeente Het Bildt. Afgegeven: 18-3-1930

Zie hier Auke Hoekstra als eigenaar, maar deze T Ford bakker-auto is veel eerder dan 1930 op deze foto staat andere eigenaar. Graag zou weten hoe dit mogelijk is

(fotonr: 5588. Bron: Eric van Dijk)

trefwoorden bij foto 5588 toevoegen


De foto van Jelle Wijbenga is leuk maar helaas is dit een A Ford Dan kan hij dus wel van 1930 zijn. De foto is genomen op oosteinde van Sint Anna Parochie De bakkerij was van Tiete Piebenga eerder reed hij ook op motor bakfiets .Omdat in Het Bildt veel ook door uitgestrektheid van lange dijken veel aan huis werd verkocht gingen veel bakkers etc over om naast de winkel ook brood te verkopen langs bevoordeeld de Oude en Nieuwe Bildtdijk nog steeds met 12 km de langste weg van Nederland.

Jan de Vries (08-03-2018)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.