Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-14338

  • Thomas Hendrik Verdenius, Noordwolde, gemeente Weststellingwerf. Afgegeven: 11-10-1929

Op de foto ziet U de auto met kentekennummer B-14338. Deze auto was het eigendom van Dokter Verdenius uit Noordwolde en is genomen omstreeks 1937. De auto staat op het zandpad bij enkele huisjes in Lombok. Dit buurtje nabij Oosterwolde bestaat niet meer. Het lag tussen de Zuiderweg en de Westvierdeparten. De Lombokweg herrinert er nog aan. De dokter was hier waarschijnlijk naar een patient toe.De foto komt uit het boek Waar blijft de tijd. Deel 1 Smûk skaadzjend beamtegrien.

(fotonr: 1622. Bron: Feike Damstra, Snits)
Trefwoorden - chevrolet 1938
trefwoorden bij foto 1622 toevoegen

(fotonr: 5484. Bron: Jacob Meijer – via Weststellingwerf in oude Tijden)

trefwoorden bij foto 5484 toevoegen

(fotonr: 5485. Bron: Jacob Meijer – via Weststellingwerf in oude Tijden)

trefwoorden bij foto 5485 toevoegen


Het betreft hier een A-Ford Coach uit 1929 (foto 1622).

L. van Telgen (23-07-2008)


Hierboven wordt gesproken over de plaats Oosterwolde. Dat is onjuist. Het moet zijn: Noordwolde. Mijn ouders zijn bevriend met de kinderen van Dokter Verdenius. Hij heeft diverse 8mm films in bezit gemaakt door dokter Verdenius uit 1938. Dokter Verdenius had in de oorlog een motorfiets trouwens, volgens mij een DKW. Deze bestaat nog steeds.

Jacob Meijer (01-03-2010)


het huis op deze foto werd bewoond door Jan Regtop en Sophie Regtop-Possemis beter bekend als Jan Guutienen en Sofie, mijn grootouders. Dit huis stond aan de Elsweg iets rechts tegenover waar nu de Mauritsweg op de Elsweg uitkomt. De verhoging waar de woning stond is nog te zien in het bos dat er nu is. De familie Regtop heeft hier gewoond tot 1956.

Appie Regtop (12-12-2010)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.