Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-14224

  • Jouke van Schepen, Oude Leije, gemeente Het Bildt. Afgegeven: 5-9-1929

Dit bewijs hoorde bij een verbouwde Ford model A , bouwjaar 1928. Het koetswerk was vlak achter de voorbank doormidden gezaagd, de cabine met een houtschot achter de voorbank dicht gemaakt en het achterste deel vervangen door een platte houten laadvloer met huif. Daarmee was de sedan verbouwd tot lichte vrachtauto t.b.v. het vervoer en uitventen van groente en fruit. Mijn vader was groenteboer en de auto heeft tot 1950 met uitzondering van de laatste oorlogsjaren dienst gedaan!

(fotonr: 309. Bron: Evert van Schepen, Drachten)
Trefwoorden - nummerbewijs
trefwoorden bij foto 309 toevoegen


Ik heb dit kentekenbewijs van mijn vader (Jouke van Schepen, Oude Leije 599, Gemeente Ferwerderadeel) nog.

E. van Schepen (29-11-2006)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.