Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-12853

  • Fa. Gebroeders Werkhoven, Witmarsum, gemeente Wonseradeel. Afgegeven: 20-7-1928 (Duplicaat 13 augustus 1929)
  • Fa. Gebroeders Werkhoven, Witmarsum, gemeente Wonseradeel. Afgegeven: 13-8-1929 (Duplicaat)

Deze foto vond ik op de site van het Bildts Documentatiecentrum. De foto is genomen in 1928 op de Oudebildtdijk, toen men ter hoogte van de Kadal met een wegverbetering bezig was.

(fotonr: 2145. Bron: Klasien Faber)

trefwoorden bij foto 2145 toevoegen


Juli 1928 werd de Oude Bildtdijk verbreed en verhard daarvoor was opdracht gegeven door de gemeente Het Bildt. Mijn vader heeft met T Ford materialen aangevoerd. De B-2327. Hij vond werk op een stoomwals eigenlijk leuker. Jaren later kreeg hij bij de firma Werkhoven uit Witmarsum die ook de verharding uitvoerde in 1928.
Later kreeg hij gelegenheid om zijn droom te vervullen.

Jan de Vries (09-11-2012)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.