Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-12470

  • Marinus Nijk, Steggerda, gemeente Weststellingwerf. Afgegeven: 28-4-1928 (Duplicaat 23 mei 1946, overgeschreven 3 mei 1949)
  • Marinus Nyk, Steggerda, gemeente Weststellingwerf (Pepergaweg 133). Afgegeven: 23-5-1945
  • Arend Nijk, Steggerda, gemeente Weststellingwerf (Pepergaweg 133). Afgegeven: 3-5-1949 (Overgeschreven)

De smederij van Marinus en Tjalling Nijk. Tweede van links: Marinus Nijk, Bertus Bos, Tjalling Nijk (paard aan het beslaan) en rechtsvoor Rikus Kuperus.
Uit: Jelle Roorda. Steggerda, Et Peadtien weromme. 2012.

(fotonr: 4035. Bron: Tresoar)

trefwoorden bij foto 4035 toevoegen


Martinus Nijk is 1-11-2001 overleden, 101 jaar oud. Zijn levensverhaal staat in 'Eeuwelingen' van Steffie van den Oord (2002).
"Met een auto ben ik ook gauw begonnen. In 1926. Taxi rijden; dat deed ik er ook nog bij. Op en neer naar Leeuwarden, zo'n honderd kilometer, deed acht gulden. Maar nou hebben ze allemaal zelf een auto. Het is verschrikkelijk met die auto's. Allemaal achter mekaar! Het zijn er veels te veel. Toen had haast niemand er een. Alleen de ceféhouder en de directeur van de coöperatieve zuivelfabriek De Toekomst hadden er samen één. En ik had een zware Ford. Later kreeg ik een lichtere. Een demonstratiewagen. Een jaar oud was hij toen ik hem kreeg. Ik ben overal naar toe geweest in mijn B-12470. Trouwerijen deed ik. En ziekenvervoer - ziekenwagens zijn pas veel later gekomen. De een wou hier naar toe, de ander wou daar naar toe. Och man. Ik was dag en nacht onderweg. Ik had lui die helemaal naar Amsterdam moesten. Beuren maar!"

Andrys Stienstra (30-09-2017)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.