Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-1223

  • S. Blom, Workum. (Afgegeven tussen 1 april 1914 en 1 april 1915.)
  • Rein Blom, Workum (Noord D86). Afgegeven: 2-8-1949 (Overgeschreven)

Op 10 july 1950 wurdt op it Griene Strân krekt oer de seedyk by Warkum de grutste bargemesterij fan Nederlân iepene. De eigener Wiebe Bootsma hat oant dy tiid ta midden yn de stêd Warkum op it Noard tsjin de Brouwersdyk oer syn bargemesterij hân. It bedriuw moat dêr wei, omdat der in nijbouwyk efter syn pleats komt en op it plak fan de pleats wurdt in strjitte (Balkfinne) oanlein.
De minsken dy’t mei de auto kommen binne hawwe harren ferfiermiddel op de kop fan de seedyk parkeard en rinne it leste eintsje troch it gers fierder.
B-1223 is fan Rein Blom, dy’t krekt as syn heit Sake Blom, slachter is op it Noard 115 (yn 1950: Wyk D nr. 86) te Warkum.

(fotonr: 4363. Bron: Warkums Erfskip)

trefwoorden bij foto 4363 toevoegen


Het is twee cilinder 690 cc DKW bestel omsteeks 1936 Deze had Dijnastart en Thermosyphon koeling zonder ventilator of pomp

jan de Vries (22-09-2013)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.