Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-1219

  • A. Vrijlandt, Terhorne, gemeente Utingeradeel. (Afgegeven tussen 1 april 1914 en 1 april 1915.)

In mijn prentbriefkaartencollectie van Franeker trof ik deze kaart aan van Noord noordzijde in die stad. Hierop staat een auto voor de leeszaal en bibliotheek. Bij sterke uitvergroting is daarop het kenteken B 1219 te lezen. De foto is weliswaar perspectivisch genomen, maar hij wekt de indruk dat het nummerbord keurig in zijn totaliteit over de volle breedte van de radiateur te zien is. Het laatste cijfer staat dus niet achter de lamp. De kaart is volgens het procedé van de Echte Foto gedrukt. Wed O Veenstra heeft hem uitgegeven. Ik heb er twee kaarten van getraceerd die in 1935 zijn afgestempeld. Een derde in 1944 toen er geen nieuwe prentbriefkaarten meer werden geleverd en de boekhandelaren hun oude voorraden verkochten.

(fotonr: 1908. Bron: W. Annema, Delft)

trefwoorden bij foto 1908 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.