Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-11965

  • Gerrit van Dorssen, Sint Johannesga, gemeente Schoterland. Afgegeven: 23-8-1927

Deze foto is gemaakt op het oude terrein van de Gemeentereiniging aan de Lemmerweg in Sneek. Het betreft een aantal tonnenwagens die iedere week de privaattonnen of in het Sneekers "de húsketontsjes" ophaalden in de tijd dat er nog niet overal riolering was. Drie van de vijf tonnenwagens zijn Opels van het type "Blitz" herkenbaar aan het embleem voorstellende een bliksemschicht op de motorkap. De andere twee vrachtwagens zijn mij onbekend. De vierde man van rechts is Dhr. Willem van den Berg. De rest is onbekend. De gemotoriseerde driewieler is in 1953 aangeschaft ten behoeve van de stratemakers. Geheel links de B-34655,dan de B-493 en de B-11965 alle type Blitz. De foto komt uit het boek "van Gracht naar ton" van Alice Booy.

(fotonr: 1743. Bron: Feike Damstra, Snits)

trefwoorden bij foto 1743 toevoegen


De twee onbekende vrachtwagens (foto 1743) zijn twee Fordson Thames trucks, een vrachtwagenmodel uit de Engelse Ford fabriek.

L. van Telgen (31-01-2008)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.