Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-11551

  • Fa. Rosier, Leeuwarden (Spanjaardslaan 162). Afgegeven: 20-5-1927

Deze foto kwam ik nog tegen in mijn archief.
Zag dat er een Fries Prov-nummer op zat.
Kan niets vinden of de fa Rosier deze wagens (ook B11552 denk ik) allen heeft laten bouwen of dat ze deze zelf in gebruik hadden.
Zijn toch heel aparte vuilniswagens denk ik!

(fotonr: 5694. Bron: K. Dekker)

trefwoorden bij foto 5694 toevoegen

Aanvulling op kenteken B-11551

(fotonr: 5790. Bron: A.Rosier)

trefwoorden bij foto 5790 toevoegen


Geert Rosier heeft deze vuilniswagens laten bouwen voor de gemeente Leeuwarden. Geert Rosier had in zijn fabriek in Werkendam al veel ervaring met het bouwen van bussen op Ford chassis. Zo bouwde hij de eerste bus voor OAD en voor De Jong Intratours.

Ik vermoed dat hij oude kentekens heeft gebruikt voor de vuilniswagens, omdat deze levering in 1932 plaats had. Geert Rosier kon deze wagens leveren voor 7.000 gulden per stuk.

De vuilniswagens waren wel onderwerp van een fel debat in de Raad, zie bijgaande Raadsverslag.

Anton Rosier (anton.rosierinter.nl.net) (04-06-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.