Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-11259

  • Hein van der Vliet, Lippenhuizen, gemeente Opsterland. Afgegeven: 18-3-1927

Hein van der Vliet ca. 1930 op zijn Ariël voor zijn huis in Lippenhuizen met op de achtergrond zijn kinderen Hendrik, Jantje en Gooitzen.
Hein van der Vliet (1890-1956) was behalve timmerman/aannemer in Lippenhuizen ook amateurarcheoloog en schrijver. Hij werd beroemd door zijn vondst van de Vuistbijl van Wijnjeterp in 1939 waarmee voor het eerst werd aangetoond dat er al voor de laatste ijstijd mensen waren geweest in het noorden van Nederland. De foto met zijn motorfiets B-11259 staat ook in het boek De Strijdbijl van Wijnjeterp (1991) door Hendrik van der Vliet.

(fotonr: 1667. Bron: Goaitsen van der Vliet, Enschede)

trefwoorden bij foto 1667 toevoegenEr is een latere foto opgedoken van Hein van der Vliet op een andere motor van het merk Ariël met het kenteken B-11259. Dit lijkt een Ariel Square Four F-500 uit 1931 te zijn.

(fotonr: 5627. Bron: G. van der Vliet)

trefwoorden bij foto 5627 toevoegen


Het is een 1 cilinder Ariel Sloper SF31 500cc. met een schuin naar voren hellende cilinder.
groeten, v.Ginneke

v.Ginneke (21-03-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.