Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-10702

  • Ebe Veerman, Oostermeer, gemeente Tietjerksteradeel. Afgegeven: 29-7-1926 (Overgeschreven 4 mei 1950)
  • Jacobus Veerman, Oostermeer, gemeente Tietjerksteradeel (no. 47). Afgegeven: 3-5-1950 (Overgeschreven)

De foto toont mijn overgrootvader (oerpake) Ebe Lourens Veerman achter het stuur van de Ford, en mijn pake Jacobus Veerman die er voor staat.

Het kenteken bleef bij de bezitter, niet bij de auto, in die tijd. Derhalve is het kenteken ook van 1926 tot 1950 bij mijn oerpake gebleven en daarna overgegaan op mijn pake.

(fotonr: 5562. Bron: Jacobus Adrianus Lourens Veerman, Leeuwarden)

trefwoorden bij foto 5562 toevoegen

Deze foto is van een nieuwere auto met hetzelfde kenteken, dit maal met mijn pake Jacobus Veerman achter het stuur, sigaretje in de mondhoek.

(fotonr: 5563. Bron: Jacobus Adrianus Lourens Veerman, Leeuwarden)

trefwoorden bij foto 5563 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.