Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-9079

  • Herman Willem Geesink, Harlingen (Noorderhaven 43). Afgegeven: 28-5-1925

Foto van de reis van Herman Willem Geesink, tandarts te Harlingen, met Franz Josef Binder, die destijds voor hem werkzaam was, naar het Hongaarse Ödenburg. Daar werd in mei 1932 de Hongaarse Grand Prix voor motoren verreden, waar Binder aan mee zou doen.

(fotonr: 170. Bron: Coll. Otto Kuipers)
Trefwoorden - motorfiets - motorrace - personenauto - wedstrijd
trefwoorden bij foto 170 toevoegen

(fotonr: 1228. Bron: coll. Hannemahuis)
Trefwoorden - driewieler
trefwoorden bij foto 1228 toevoegen

Kennelijk reed Herman Willem Geesink uit Harlingen, getuige bijgaande ansichtkaart, ook nog auto na WO2. Maar dan wel een moderne Opel Kapitein?
Op de originele ansichtkaart is met loep het nummer duidelijk leesbaar. Het poststempel is van 19 juli 1962, maar de foto zal wel begin 1950 gemaakt zijn.

(fotonr: 2405. Bron: Fries Fotoarchief, foto D104)
Trefwoorden - ansichtkaart - dorpsgezicht - Sexbierum
trefwoorden bij foto 2405 toevoegen


foto 2405

M.i. is het een Plymouth of Dodge of DeSoto van 1955 op deze ansicht en dan kan de combinatie met een provinciekenteken nog kloppen.

Th Zandbergen (27-12-2008)


De prentbriefkaart (fotonr: 2405) is een uitgave van Wed. M. J. Dijkstra, Boekh., Sexbierum, verzorgd door JosPe uit Arnhem. Het jaarnummer van de kaart staat onder de postzegel. De kaart in mijn collectie is op 14 aug 1956 afgestempeld.

W. Annema (17-08-2012)


De auto op foto 2405 staat geparkeerd tegenover de boekhandel Wed. M.J. Dijkstra. De boekhandel behoorde tot mijn opa Minne Jan Dijkstra en mijn oma Aukje Bergsma. Tandarts Geesink kwam daar 1 keer per week om zijn klanten te helpen.
Helaas is mijn opa al in 1935 overleden en mijn oma heeft tot in de jaren '60 de boekhandel voortgezet. Begin jaren '70 is het gebouw afgebroken. Mochten er mensen zijn die mij meer over de boekhandel kunnen vertellen, dan ontvang ik daar graag een email over!

Olaf Dijkstra (olafw.dijkstragmail.com) (05-10-2015)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.