Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-1452

  • R. Vlietstra, Harlingen (Franekerend 2). (Afgegeven tussen 1 april 1915 en 1 mei 1916.)

Nieuwsblad van Friesland, 5 October 1923:
LEMMER, 4 Oct. Terwijl de brugwachter Oenema te Follega een schip door de brug over de Follegasloot liet, kwam de heer Vlietstra, grindhandelaar te Harlingen in volle vaart met zijn auto van de richting Sneek aanrijden. Gelukkig dat Oenema den afsluitboom voor de brug had neergelaten, daar Vlietstra met zijn auto, waarvan de rem weigerde, niet spoedig genoeg kon remmen, en dientengevolge met de auto met zooveel kracht tegen den ijzeren afsluitboom aanreed, dat deze middendoor brak. De auto bleek echter, wonder genoeg, slechts licht beschadigd en kon de reis naar Lemmer vervolgen. Ook de inzittenden kwamen met den schrik vrij.

(04-06-2014)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.