Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-13698

  • Franz Josef Binder, Harlingen (Hoogstraat 16). Afgegeven: 10-5-1929

Franz Josef Binder naast zijn Rudge-motorfiets. Binder was geboren in Marburg an der Drau (nu Maribor in Slovenië) in 1908. Na de Eerste Wereldoorlog kwam hij met een kindertransport voor een paar maanden naar Harlingen om aan te sterken. Eind jaren twintig kwam hij terug en bleef er toen enkele jaren. Hij genoot later grote bekendheid als motorcoureur. Hij nam voor de oorlog aan vele internationale wedstrijden deel, waaronder de jaarlijkse TT van Assen. Hij overleed in 1960 in een dorp in de buurt van Salzburg.
Over hem verscheen een artikel in het tijdschrift Oud Harlingen, 16de jrg. (2001), pp. 38-40.

(fotonr: 142. Bron: Coll. Otto Kuipers)

trefwoorden bij foto 142 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.